Het programma van de Fotoclub Rotterdam bestaat uit een aantal vaste onderdelen zoals eigen werkavonden, waarop foto’s gepresenteerd en besproken worden waarbij opbouwende kritiek voorop staat, bezoeken aan en van andere fotoclubs enz. Daarnaast gaan de leden een aantal keren per jaar met elkaar op pad.

Programma FCR  januari 2020- juni 2020

Datum Onderwerp Toelichting
2 januari 2020 GEEN CLUBAVOND
9 januari 2020 Verkiezing foto van het jaar 2019 Bespreken programma 1e helft 2020 Nieuwjaarsborrel Suggesties van de leden over het programma zijn welkom!
16 januari 2020 EIGENWERK AVOND Beoordeling met voorjurering door de fotocommissie. Foto's uiterlijk 13 januari inleveren bij één van de leden van de fotocommisie. (Max 3 kleur en/of max 3 zw en/of één serie).
23 januari 2020 Voor de pauze: Keuze van inzending van foto's voor Bondfotowedstrijd Na de pauze: Wie Ben Ik? (nieuwe leden stellen zich voor) + Introductie nieuwe thema Voorstel voor het nieuwe jaarthema is: Beweging.   Introduktie thema aan de hand van poezie en podcast (geen foto's maar geluid als inspiratie)
30 januari 2020 IFFR (Filmfestival) fotoclub Rotterdam Cameraman van bekende regisseurs (zoals Wim Wenders en Lars von Trier) de Nederlander Robbie Müller wordt hier belicht. Roeland bereidt deze avond voor .
6 februari 2020 SPREKER Wordt later bekend gemaakt.
13 februari 2020 EIGENWERK AVOND Beoordeling met voorbespreking door 3 leden onder begeleiding door 1 lid van de fotocommissie.
20 februari 2020 SREKER over de techniek van het maken van een STILLEVEN Dit is mede een voorbereiding op de avond van 28 mei.
27 februari 2020 Algemene Ledenvergadering
5 maart 2020 Fotografie op (binnen) locatie Bij voorbeeld bij dansgezelschappen of andere (amateur)verenigingen. Gemaakte foto worden om niet beschikbaar gesteld t.b.v. promotie
12 maart 2020 Westlandse Amateur Fotografen Vereniging op bezoek Presentatie van werk van leden van de Westlandse Amateur Fotografen Vereniging
19 maart 2020 EIGENWERK AVOND DIGITAAL Foto's worden digitaal ingezonden en tijdens de avond besproken en beoordeeld
26 maart 2020 SPREKER Ossip van Duivenbode over architectuurfotografie.   www.ossip.nl
2 april 2020 Flitsfotografie Deze avond is een vervolg op de presentatie over flitsfotografie en korte oefening die daarop volgde. Deze avond laten we zien hoe we e.e.a. zelf in praktijk hebben gebracht. Ook niet gelukte foto's zijn welkom, juist om te zien hoe het beter kan.
9 april 2020 GEEN CLUBAVOND in verband met Witte Donderdag is onze clublocatie gesloten
16 april 2020 EIGEN WERKAVOND seriematig werken Speciale eigenwerkavond voor series. Ook series die nog niet af zijn, waar je reactie op wilt krijgen zijn welkom. Geef dan aan of het een serie is die beoordeeld moet worden of dat het om een serie gaat waarop je feedback verwacht.
23 april 2020 Eerste presentatie van resultaten thema beweging Foto's worden digitaal ingezonden en tijdens de avond besproken
30 april 2020 Praktijkavond buitenfotografie Voorstel; de kop van het Noordereiland   (NB! genoeg gelegenheid voor een drankje na afloop op het eiland!)
7 mei 2020 EIGENWERK AVOND Beoordeling met voorjurering door de fotocommissie. Foto's inleveren bij één van de leden van de fotocommisie. (Max 3 kleur en/of max 3 zw en/of één serie).
14 mei 2020 Bezoek aan de Westlandse Amateur Fotografen Vereniging Bezoekadres: Ontmoetingskerk Naaldwijk Anjerlaan 47 2671KH Naaldwijk
21 mei 2020 HEMELVAARTSDAG, GEEN CLUBAVOND
28 mei 2020 Mijn Stillevenwerk Leden laten digitaal zien wat zij in de praktijk hebben gebracht van wat op 20 februari is gepresenteerd en wat zij zoal aan stilleven in hun fotoarchief hebben
4 juni 2020 Afsluiting van het clubseizoen met een etentje Locatie nader te bepalen