Het programma van de Fotoclub Rotterdam bestaat uit een aantal vaste onderdelen zoals eigen werkavonden, waarop foto’s gepresenteerd en besproken worden waarbij opbouwende kritiek voorop staat, bezoeken aan en van andere fotoclubs enz. Daarnaast gaan de leden een aantal keren per jaar met elkaar op pad.

Programma FCR  januari 2020- juni 2020

Datum Onderwerp Toelichting
2 januari 2020 GEEN CLUBAVOND.
9 januari 2020 Verkiezing foto van het jaar 2019 Bespreken programma 1e helft 2020 Nieuwjaarsborrel. Suggesties van de leden over het programma zijn welkom!
16 januari 2020 EIGENWERK AVOND. Beoordeling met voorbespreking door de fotocommissie (max 3 kleur en/of max 3 zw).
23 januari 2020 Voor de pauze: Keuze van inzending van foto's voor Bondfotowedstrijd Na de pauze: Wie Ben Ik? (nieuwe leden stellen zich voor) + Introductie nieuwe thema. Voorstel voor het nieuwe jaarthema is: Beweging.   Introduktie thema aan de hand van poezie en podcast (geen foto's maar geluid als inspiratie).
30 januari 2020 IFFR (Filmfestival) fotoclub Rotterdam. Cameraman van bekende regisseurs (zoals Wim Wenders en Lars von Trier) de Nederlander Robbie Müller wordt hier belicht.
6 februari 2020 Foto's in ontwikkeling: bespreken van foto's welke nog onderhanden zijn en vraag om advies en feedback. Opzet; 5 foto's (in progress) meenemen, om in de groep de mogelijkheden te bespreken en suggesties te doen.
13 februari 2020 EIGENWERK AVOND Digitaal. Foto's worden op de avond zelf ingeleverd en beoordeeld.
20 februari 2020 Spreker Hester Blankestijn geeft inleiding en lezing over stillevens. Met als toegift huiswerk in de vorm van leuke opdrachten.
27 februari 2020 Jaarlijkse Ledenvergadering
5 maart 2020 Fotografie op (binnen) locatie. Bij muziek-, dans-of toneelgezelschap.
12 maart 2020 EIGENWERK AVOND met voorbespreking. Beoordeling met voorbespreking door de fotocommissie (max 3 kleur en/of max 3 zw).
19 maart 2020 Westlandse Amateur Fotografen Vereniging laten fotowerk zien. Presentatie van werk van leden van de Westlandse Amateur Fotografen Vereniging.
26 maart 2020 SPREKER Ossip van Duivenbode over architectuurfotografie.
2 april 2020 Eigen werk avond over seriematig werken.  Ook voor bespreking van series die nog niet compleet zijn of waar om feedback voor wordt gevraagd.
9 april 2020 GEEN CLUBAVOND. in verband met Witte Donderdag is onze clublocatie gesloten.
16 april 2020 Presentie van gemaakte foto's op de binnenlocatie.  Leden laten (digitaal) resultaten zien.
23 april 2020 Presentatie van de resultaten van stillevens onder leiding van Hester Blankenstijn.
30 april 2020 Fotograaf Bart van Damme geeft een presentatie van zijn werk.
7 mei 2020 EIGENWERK AVOND. Beoordeling met voorbespreking door de fotocommissie (max 3 kleur en/of max 3 zw).
14 mei 2020 Bezoek aan de Westlandse Amateur Fotografen Vereniging. Bezoekadres: Ontmoetingskerk Naaldwijk Anjerlaan 47 2671KH Naaldwijk.
21 mei 2020 Hemelsvaartsdag.Buitenfotografie op het Noordereiland. Locatie voorstel; de (west)kop van het Noordereiland.
28 mei 2020 Presentie van gemaakte foto's op de buitenlocatie Leden laten (digitaal) resultaten zien.
4 juni 2020 Afsluiting van het clubseizoen met een etentje. Locatie nader te bepalen.