Joty is 25 jaar lid van de fotoclub (en dus de fotobond) en dat hebben we gevierd!

Joep sprak haar toe:

 

Lieve Joty ,

We hebben jou leren kennen als veelzijdige fotografe. Technisch is er je vakvrouwschap, en inhoudelijk ben je breed geïnspireerd.

Je inspiratie komt van dichtbij, zoals van je kleinkinderen. Je hebt hen getoond in heel naturel geposeerde portretten, fantasierijke costumering, dramatische enscenering of psychologisch interpreterende beeldbewerking. Het zijn geen familiefoto’s; zij spreken ieder aan om hun zeggingskracht.

Je inspiratie lijkt ook van veraf te komen. Op je website staat: “Joty onderzoekt het mysterie van de onzichtbare wereld.” Dit gaat over je foto’s van vreemde, onherkenbare dingen, groeisels en knoeisels, vlekken licht en donker. Geboeid kijken wij er naar, - ze tonen niets, maar hebben wel betekenis, al geven ze die niet prijs, De website vervolgt: “Ze is gefascineerd door het begrip ‘werkelijkheid’’, maar is er maar één of zijn er meer?” Jawel, er is er één meer, want die creëer jezelf. Je bent je bewust van de ‘doors of perception’, je foto’s duwen ze op een kier en openen zo ook een beetje de kleppen van ons kijken.

Of je inspiratie van nabij of verre komt, de beelden komen uit je rijke verbeelding. Jouw fotografie is visuele poëzie.

Dank je Joty!