Eerder dit jaar, op 20 februari, bezocht spreekster Hester Blankestijn onze fotoclub. Met het inmiddels bij ons bekende enthousiasme, vertelde zij toen over stillevens. Ze toonde haar eigen werk en gaf aan de hand daarvan een toelichting op zaken als verlichting en compositie. Ook liet ze werk van andere fotografen zien en werd duidelijk dat je een stilleven ook heel goed op straat kunt tegenkomen.

We zouden natuurlijk geen fotoclub zijn als we met al deze inspiratie niet aan de slag zouden gaan. Dus we spraken af om de resultaten op 23 april in het bijzijn van Hester met elkaar te bespreken. En toen kwam Corona.... Je zou denken dat mensen dan wel iets anders aan hun hoofd hebben dan stillevens maken, maar niets was minder waar. Alles bij elkaar waren er meer dan 100 stillevens gemaakt! En zoals afgesproken, hebben we ze op 23 april met elkaar en onder leiding van Hester met elkaar besproken. Dat uiteraard wel digitaal, want elkaar ontmoeten zit er nu even niet in. Een selectie van de foto's is hieronder te zien. Wat ons betreft een zeer geslaagd project! En ook vanaf deze plek nogmaals heel veel dank aan Hester voor haar bijdrage hieraan.